Het aantal zelfstandig ondernemers is nog altijd aan het groeien. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen inkomen en sociale verzekeringen. Vaak hebben ZZP'ers een achtergrond in de loondienst en besluiten om voor zichzelf te gaan werken, in plaats van voor een baas. Daarnaast zijn er ook veel mensen die altijd al ondernemer wilden zijn en direct vanuit school of hun studententijd beginnen met het ondernemen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om ZZP'er te worden, maar vaak is het omdat ze meer vrijheid en flexibiliteit willen. Ondernemerschap betekent dat je je eigen tijd kunt indelen, je eigen werk regelt en hierin ook je eigen doelstelling bepaalt. Natuurlijk betekent dit ook dat er minder zekerheid is dan bij een loondienstverband, maar voor veel mensen is dit het meer dan waard. Echter kan het vinden van werk soms een flinke uitdaging zijn. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor. Younited kan voor veel zelfstandig ondernemers heel erg aantrekkelijkzijn. In deze blog bespreken we waarom het Younited platform zeer aantrekkelijk is, en wanneer je als ondernemer recht hebt op zelfstandigenaftrek. 

Sluit je aan bij het beste platform voor ZZP’ers

Werk vinden als ZZP'er is vaak een uitdaging. Er zijn vele manieren waarop je jouw bedrijf kunt laten groeien, maar soms lijkt het erop dat er geen werk voor je is. Het platform van Younited verenigt ondernemers in een netwerk van gelijkgestemden én potentiële opdrachtgevers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer ondernemers zich aansluiten bij Younited. Je kunt eenvoudig vaardigheden en kwaliteiten aan jouw persoonlijke profiel toevoegen. Potentiële opdrachtgevers kunnen dan direct zien of jij voldoet aan de opdracht. Je kunt je eenvoudig en snel online bij Younited aanmelden. Open samen met andere gelijkgestemde ondernemers de jacht op fantastische opdrachten!

Wat is zelfstandigenaftrek? 

Ondernemers kunnen gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. Dit is een fiscaal voordeel dat zij kunnen ontvangen bovenop het inkomen dat zij verdienen met hun bedrijf. Het voordeel kan flink oplopen, afhankelijk van de omzet van het bedrijf. Ondernemers moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor deze aftrek. Maar hoe werkt de zelfstandigenaftrek eigenlijk? Naast dat je minimaal 12 uur moet werken aan je eigen bedrijf, moet je bedrijf ook winstgevend zijn. Dit betekent dat je inkomsten hoger moeten zijn dan de kosten die je maakt om je bedrijf draaiende te houden. Als je verlies maakt, kun je helaas geen gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. 

Geef een reactie