Leiden is een prachtige stad met veel te bieden voor gezinnen. Of je nu op zoek bent naar een dagje uit, of een weekendje weg, er is altijd iets leuks te doen in Leiden. Hieronder staan enkele ideeën om het gezinsleven spannend te maken.

Bezoek aan Museum Boerhaave

Museum Boerhaave is een museum voor de geschiedenis van de wetenschap en techniek. Het museum biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van het wetenschappelijk onderzoek. Verder biedt het museum diverse tentoonstellingen en interactieve programma’s die geschikt zijn voor het hele gezin.

Doe mee aan de Bier & Proeverij Tour

De Bier & Proeverij Tour is een leuke manier om meer te weten te komen over de lokale biercultuur in Leiden. Je krijgt de kans om lokale bieren te proeven, terwijl je onderweg ook nog allerlei informatie krijgt over hoe het bier gemaakt wordt. De tour is zowel leuk als educatief en geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar.

Varen over De Rijn

Een andere leuke optie is om eens een boottocht over De Rijn te maken. Tijdens de tocht word je langs verschillende interessante historische plaatsen gevaren, zoals De Burcht, Het Nieuwe Plantsoen en De Nieuwe Kerk. Onderweg kan je ontspannen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de stad Leiden.

Neem een duik in Zwembad Groenoord

Als je op zoek bent naar wat actie dan is Zwembad Groenoord precies wat je zoekt. Het zwembad beschikt over twee zwembaden, glijbanen, een sauna en nog veel meer leuke faciliteiten waarmee iedereen kan genieten van heerlijk relaxte momentjes samen met het gezin.

Welke activiteiten en plaatsen zijn vooral geschikt voor gezinnen in leiden?

Bezoek aan de Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus in Leiden is een prachtige botanische tuin waar gezinnen kunnen genieten van de diversiteit aan verschillende planten en bloemen. Het is een rustige plek om te wandelen en te ontspannen, en tegelijkertijd kan je ook leren over de rijkdom van verschillende plantenziekten, bloemen en bomen. De Hortus Botanicus organiseert ook regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zoals bijeenkomsten met dieren uit het wild.

Bezoek aan het Louwman Museum

Het Louwman Museum is het oudste museum van Nederland dat gewijd is aan auto’s en motorfietsen. Het museum bevat een schat aan historische voertuigen van verschillende merken en modellen, waaronder auto’s uit de vroege twintigste eeuw. Het museum biedt ook veel leuke activiteiten zoals interactieve tentoonstellingen, autorally’s, quizzen en meer.

Bezoek aan het Rijksmuseum Boerhaave

Het Rijksmuseum Boerhaave is een nationaal museum dat gewijd is aan wetenschap en technologie. Het museum bevat een verzameling historische objecten die betrekking hebben op natuurkunde, scheikunde en medicijnen. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen waar gezinnen kunnen leren over de wetenschappelijke geschiedenis van Nederland. Daarnaast biedt het museum ook diverse workshops waar kinderen meer kunnen leren over wetenschap.

Waarom moeten ouders naar leiden komen?

Leiden is ideaal voor gezinnen

Leiden biedt een breed scala aan activiteiten, attracties en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor gezinnen. Of je nu op zoek bent naar een leuk dagje uit of een weekend in een stad met veel cultuur, Leiden heeft het allemaal. Er zijn tal van musea, zoals Museum Boerhaave, waar gezinnen kunnen genieten van de geschiedenis van wetenschap en techniek. Ook wordt de lokale biercultuur in Leiden gevierd met de Bier & Proeverij Tour, die leuk en educatief is voor het hele gezin. Voor wie graag wat actie wil, is er Zwembad Groenoord waar je kunt genieten van twee zwembaden, glijbanen en een sauna. Ten slotte wordt de stad op een prachtige manier belicht tijdens de boottocht over De Rijn, waarbij je langs diverse historische plaatsen voert.

Geniet van Cultuur en Historie

De stad Leiden staat vol met culturele gebouwen en historische locaties die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. De Nieuwe Kerk is bijvoorbeeld eeuwenoud en biedt een schat aan informatie over de geschiedenis van Leiden. Ook is er De Burcht, dat meer dan 800 jaar oud is en eens diende als verdedigingsmuur tegen invasies. Er zijn tal van andere plekken in Leiden om te ontdekken, zoals Het Nieuwe Plantsoen, dat al meer dan 400 jaar bestaat en vol staat met prachtige kastelen.

Geniet samen

Leiden biedt eindeloze mogelijkheden om samen met het gezin te genieten. Er is voor ieder wat wils: musea voor cultuurminnend publiek, boottochten over De Rijn voor wie houdt van avontuur of Zwembad Groenoord voor families die graag willen ontspannen in het water. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, Leiden staat vol met mogelijkheden om samenzijn met het gezin te beleven!

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in leiden?

De Burcht van Leiden

De Burcht van Leiden is een vesting uit de 13e eeuw die een bezoek waard is. Het is een van de oudste gebouwen van Leiden en heeft als uniek karakteristiek dat het ontworpen is met zowel verdediging als woningen in gedachten. Er zijn verschillende kamers die bezocht kunnen worden, waaronder de toren, de kapel en de kasteeldeur. Bovendien biedt het museum ook verschillende educatieve activiteiten voor kinderen.

De Nationale Sirene

De Nationale Sirene is een museum aan de oever van het IJmeer dat gewijd is aan maritieme geschiedenis. Het museum bevat een schat aan scheepsmodellen en andere maritieme objecten uit de Middeleeuwen, waaronder zeilschepen, vissersboten en militaire vaartuigen. Daarnaast biedt het museum ook een interactieve tentoonstelling over de verdediging van Nederland tegen buitenlandse invasies.

Het Corpus Museum

Het Corpus Museum is een wetenschapsmuseum gevestigd in een modern gebouw dat ontworpen is door Renzo Piano. Het museum biedt educatieve tentoonstellingen over mens en anatomie, waaronder interactieve demonstraties en ervaringen met 3D-animaties. Andere tentoonstellingstukken bestaan uit fossielen, skeletten en andere objecten uit de medische wereld. Daarnaast biedt het museum ook diverse leerzame workshops voor kinderen om hun interesse in de wetenschap te wekken.

Geef een reactie