Ongediertebestrijding

Het is belangrijk om hygiënemaatregelen te nemen na contact met anderen ‘in the wild’. Ongediertebestrijding is een belangrijk onderdeel van deze maatregelen. Als je thuis wordt geïnfecteerd met een ziekte of als je wordt blootgesteld aan verontreinigende stoffen, zijn hygiënische maatregelen van cruciaal belang. Om veilig te blijven, moet u uw huis regelmatig laten ongediertebestrijden.

Was je handen grondig

Na elke activiteit buitenshuis, was je handen goed met water en zeep. Het is belangrijk om je handen grondig te wassen voordat je voedsel of drank aanraakt. Was je handen minstens 20 seconden en droog ze af met een schone handdoek. Was ook al het speelgoed en andere items die kinderen gebruiken voordat ze weer terug in huis komen.

Stofzuig en maak schoon

Het stofzuigen van vloeren, meubels, beddekking en andere oppervlakken kan helpen om ophoping van vuil te verminderen. Maak ook regelmatig alle oppervlakken in huis schoon met warm water en een mild reinigingsmiddel. Vergeet niet om de gebruikte spullen zoals borstels, mopstokken, sponsen etc. na elke sessie schoon te maken of weg te gooien.

Was beddengoed regelmatig

Houd beddengoed zoals lakens, kussenslopen, dekens en kussens regelmatig schoon door het wekelijks op 60 °C of hoger te wassen. Gebruik hiervoor antibacteriële wasmiddelen voor extra bescherming tegen bacteriën en virussen.

Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen als ik mijn gezin uitlaat?

Verhoog je bewustzijn voor gezondheidsrisico’s

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met het uitlaten van je gezin. Leer bijvoorbeeld wat tekenbeten en andere insectenbeten kunnen veroorzaken, hoe sommige planten giftig kunnen zijn en welke symptomen door welke soorten infecties kunnen worden veroorzaakt. Doe ook onderzoek naar de omgeving waarin je gaat wandelen of spelen, om te weten wat er in de omgeving leeft en of er ratten, vogels of andere dieren in de buurt zijn die mogelijk ziektekiemen verspreiden.

Bescherm je gezin met behulp van insectwerende middelen

Om je gezin te beschermen tegen insectengerelateerde ziektekiemen, is het belangrijk dat je eerst insectwerende middelen aanschaft. Gebruik bijvoorbeeld sprays of lotions op basis van DEET (diethyl-meta-toluamide), die wordt aanbevolen door Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Je kunt ook lange kleding dragen om beten te voorkomen als je buitenshuis bent.

Draag steeds eerste hulpkits mee

Als je met kinderen uitgaat, neem dan altijd eerste hulpkits mee in geval iemand zich ziek voelt of gewond raakt. Zorg ervoor dat er antiseptica, pleisters, verband en paracetamol in de kit zitten. Als uw kind allergisch is voor bepaalde stoffen of medicijnen, neem dan eigen medicijnen mee als u uitgaat.

Hoe kunnen we veilig weer naar buiten gaan?

Maak een plan en volg de protocollen

Het is belangrijk om als ouder of verzorger een plan te maken voor het veilig weer naar buiten gaan. Denk aan de hygiënische maatregelen die je thuis al toepast, zoals regelmatig je handen wassen en oppervlakken schoonmaken. Wees je bewust van wat er in je omgeving gebeurt en volg de aanbevelingen van lokale gezondheidsautoriteiten. Probeer zo veel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het absoluut noodzakelijk is.

Gebruik mondkapjes en social distancing

Gebruik bij elke buitenactiviteit een mondkapje en zorg ervoor dat kinderen op veilige afstand blijven van anderen. Houd ten minste anderhalve meter afstand van anderen, zelfs als je mondkapjes draagt. Het is ook belangrijk om sociale bubbels te creëren waarin kinderen contact kunnen hebben met vertrouwde mensen, terwijl ze nog steeds veilig blijven.

Vergeet niet dat er risico’s zijn

Hoewel het belangrijk is om kinderen weer naar buiten te laten gaan, moet je altijd in gedachten houden dat er risico’s zijn verbonden aan elke activiteit buitenshuis. Blijf op de hoogte van lokale advisering over het coronavirus en maak slimme keuzes als u uw huis verlaat. Neem preventieve maatregelen zoals het dragen van mondkapjes, sociale afstand bewaren en hygiënemaatregelen volgen in acht om de kans op besmetting te minimaliseren.

Is het verstandig om lokaal boodschappen doen of kun je ook online gaan?

Waarom lokaal boodschappen doen?

Hoewel het online winkelen steeds populairder wordt, is het nog steeds verstandig om lokaal boodschappen te doen. Veel mensen kiezen ervoor om boodschappen in lokale winkels te doen, omdat ze de persoonlijke aandacht en advies krijgen die ze nodig hebben. Bij lokale winkels kunnen klanten hun vragen stellen, informatie zoeken en deskundig advies krijgen over producten en diensten. Daarnaast zijn er veel voordelen verbonden aan het winkelen in lokale winkels, zoals kortingen, bonussen en aanbiedingen die je online niet kunt vinden.

Waarom online winkelen?

Hoewel lokaal boodschappen doen vele voordelen heeft, kan online winkelen ook voordelig zijn. Tegenwoordig kunnen mensen vanuit de comfort van hun huis producten bestellen en laten afleveren op hun deur. Er zijn veel verschillende websites waar u terechtkunt voor productvergelijking, waardoor u eenvoudig de beste prijs kunt vinden. Daarnaast biedt online winkelen gemak en bespaart het tijd doordat mensen geen ritjes meer naar de supermarkt of andere winkels hoeven te maken. Ook zijn er vele aanbiedingen en speciale acties die alleen online beschikbaar zijn.

Conclusie

Hoewel er voordelen verbonden zijn aan beide manieren van winkelen, hangt het er uiteindelijk van af wat je nodig hebt en wat je prioriteit is. Als je echter op zoek bent naar persoonlijk advies of speciale aanbiedingen, dan is lokaal boodschappen doorgaans de beste optie.

Wat zijn de mogelijke gevolgen als ik mijn gezin naar buiten neem zonder eerst het nieuws te raadplegen?

De mogelijke gevolgen van naar buiten gaan zonder eerst het nieuws te raadplegen

Als ouders de aanbevelingen van lokale gezondheidsautoriteiten en het nieuws over het coronavirus niet raadplegen, kunnen ze hun gezin blootstellen aan onnodige risico’s. Als je naar buiten gaat zonder eerst het nieuws te raadplegen, kan je je gezin blootstellen aan situaties die mogelijk gevaarlijk zijn voor hun gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld vergeten om mondkapjes te dragen of de sociale afstandregels in acht te nemen.

Daarnaast is het ook belangrijk om de lokale maatregelen en beperkingen te kennen voor elke buitenactiviteit die je met je gezin wilt doen. Sommige plaatsen hebben bijvoorbeeld beperkingen opgelegd voor evenementen, sportevenementen en openbare parken. Als je niet weet welke regels er gelden waar jij bent, kan dat leiden tot een boete of andere disciplinaire maatregel.

Op lange termijn kunnen deze gedragingen bovendien leiden tot een groter risico op verspreiding van het virus en infectie. Als je niet voldoende afstand houdt of als je handhygiëne nalaat, loop je het risico dat jouw gezin ziek wordt of infecties verspreid naar andere mensen toe. Daarom is het cruciaal om de lokale richtlijnen te volgen en om ervoor te zorgen dat je gezin veilig is tijdens activiteiten buitenshuis.

Hoe bewaak je je kinderen goed buitenshuis terwijl je toch hun persoonlijke veiligheid waarborgt?

Uitrusting

Als ouder is het belangrijk om je kinderen voor te bereiden op het verlaten van het huis. Zorg ervoor dat ze de juiste uitrusting bij zich hebben, zoals een mobiele telefoon, een portemonnee met geld, identificatie en een mapje met adressen. Ook kan het nuttig zijn om ze te voorzien van een handigheidssetje met reparatiegereedschap en andere noodzakelijke items zoals twee-weg radios of een EHBO-kit.

Communicatie

Het is ook belangrijk dat je kinderen weten hoe ze contact kunnen opnemen als er iets gebeurt. Zorg er daarom voor dat ze altijd hun mobiele telefoon bij de hand hebben en leer ze hoe ze contact opnemen met hun ouders en andere vertrouwde volwassenen. Laat je kinderen ook weten dat je altijd bereid bent om naar hun verhalen te luisteren, zelfs als ze iets verkeerds doen.

Begeleiding

Het is ook belangrijk om je kinderen te begeleiden wanneer ze buitenshuis zijn. Laat hen niet alleen thuis of in situaties waar je hen niet kunt observeren. Neem, indien mogelijk, bijvoorbeeld deel aan buitenschoolse activiteiten of bezoek samen bepaalde plaatsen. Dit biedt je de kans om te controleren wat er gebeurt en wat er wordt gezegd.

Regels

Tot slot moet je duidelijke en realistische regels stellen aan je kinderen zodat ze weten wat wel en niet acceptabel is wanneer ze buitenshuis zijn. Leg goed uit waarom sommige dingen verboden zijn, zoals gevaarlijk rijgedrag of drugsgebruik, en laat hen weten dat je er altijd voor hen bent als ze hulp nodig hebben. Zo kun je ervoor zorgen dat je kinderen goed worden bewaakt wanneer ze buitenshuis zijn en hun persoonlijke veiligheid optimaal wordt gewaarborgd.

Op welke manieren kan ik de activiteiten met mijn kinderen buitenshuis minimaliseren zonder hen te beperken?

Een plan maken voor buitenactiviteiten

Om ervoor te zorgen dat kinderen buitenactiviteiten kunnen blijven genieten zonder zichzelf of anderen in gevaar te brengen, moeten ouders een plan maken voor buitenactiviteiten. Om te beginnen, moet je ervoor zorgen dat je het nieuws controleert en de lokale gezondheidsmaatregelen en aanbevelingen volgt. Als je op de hoogte bent van de lokale situatie en welke beperking er geldt, kun je beter beslissingen nemen over wat veilig is om met je kinderen te doen.

De omgeving van tevoren checken

Eerst moet je de omgeving checken waarin je met je kinderen naartoe gaat. Is het druk? Is het eenvoudig om sociale afstand te houden? Zijn er andere mensen die er mogelijk gevaarlijk uitzien? Als het antwoord op één van deze vragen ja is, is het misschien verstandiger om eerst wat andere plaatsen te verkennen.

Mondkapjes dragen

Vergeet ook niet om ervoor te zorgen dat je kinderen altijd een mondmasker dragen als ze buitenshuis gaan. Zelfs bij activiteiten waar sociale afstand gemakkelijk kan worden gehandhaafd, zoals wandel- of fietsroutes, wordt aangeraden om mondmaskers te dragen om eventuele besmetting door het virus te voorkomen.

Sociale afstand handhaven

Tot slot is het belangrijk dat ouders hun kinderen steeds herinneren aan de noodzaak van sociale afstand. Vooral als ze naar buitenshuisactiviteit gaan waar veel mensen aanwezig zijn, zoals openbare parken en winkelcentra, moet er op toegezien worden dat er altijd minimaal twee meter tussen person of gezinnengroepjes in acht wordt genomen.

Geef een reactie