Bezienswaardigheden in Castricum voor Ouders met Kinderen

Castricum is een prachtig dorp in Noord-Holland, waar ouders met kinderen tal van interessante activiteiten kunnen ondernemen. Of je nu op zoek bent naar een dagje uit met de hele familie of gewoon lekker wilt genieten van het prachtige landschap, Castricum heeft voor iedereen wat te bieden. Hieronder vind je enkele aanbevelingen voor bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je bezoek aan Castricum.

Natuurmuseum Bloemendaal

Het Natuurmuseum Bloemendaal is een must-see voor ouders met kinderen. Het museum is gevestigd in het voormalige stadspark van Bloemendaal en biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de natuurlijke schoonheid van Noord-Holland. Het museum biedt talloze interactieve tentoonstellingen, waaronder een insectenzaal, een tuin met paddestoelen en planten en verschillende tentoonstellingen over soorten dieren. Ook is er een schilder- en tekenzaal, waar kinderen hun creativiteit kunnen uitleven door te schilderen of tekenen.

Historisch Museum Castricum

Het Historisch Museum Castricum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Castricum en biedt een unieke blik op de rijke geschiedenis van het dorp. In het museum kun je alles leren over de geschiedenis van de streek, zoals de rol die zoutwinning speelde in vroegere tijden of de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Castricum. Er zijn ook exposities over lokaal plattelandsleven, streekcultuur en lokale folklore. Het museum is ideaal voor kinderen die meer willen weten over de omgeving waarin ze leven.

Buitenspeeldag De Meent

De Meent is echt dé plek om eens lekker buitenspel te doen! In De Meent kunnen kinderen en volwassene geniete van allerlei outdooractiviteit zoals midgetgolf, boogschieting, ponyrijden en nog veel meer! Er zijn ook tal van interessante attracties voor kinderen, zoals speeltuinen, waterpartijnen en trampolines. Naast al dat spelplezier is er ook volop gelegheidhed om lekker te picknicken of om even bij te komen met e cup of thee!

## Klimbos Castricum
Klimbos Castricum is perfect om samenzijn met familie of vriendengroep! Klimbos Castricum biedt allerlei avontuurlijke routes die je samengesteld kan wordt. Je kan beginnen met de beginner route als je net begint met klimmen of als je al wat avontuurlijker bent kan je doorgaan naar de uitdagende routes die Klimbos aanbied! Er zijn verschillende levels die variëren in moeilijkheidsgraad waardoor er voor elke leeftijd iets is om te doeb!

Kan je me vertellen wat de leukste dingen zijn om te doen in castricum?

Klimbos Castricum is de perfecte plek om samen met familie of vrienden avontuur te beleven! Er zijn verschillende klimroutes die variëren in moeilijkheidsgraad waardoor er voor elke leeftijd iets te doen is. Er zijn ook vele touwen, bruggen en platforms die je met elkaar kunt verbinden waardoor je een mooie route door het bos kunt maken. Ook is er een kinderparcours waar kinderen onder begeleiding van een ervaren instructeur kunnen klimmen en abseilen.

Middeleeuwse Kasteelmolen
De Middeleeuwse Kasteelmolen is een unieke bezienswaardigheid in Castricum, waar kinderen de tijd van de middeleeuwen kunnen ervaren. In de molen vind je tal van antieke machines, waaronder oliemolens en porseleinmolens. Ook kan je er verschillende demonstraties bijwonen, zoals het malen van meel of het vervaardigen van porselein. Kinderen kunnen hier alles leren over het ambachtelijk bakken en het maken van producten uit de middeleeuwen.

Park De Weerribben
Voor degene die lekker de natuur willen beleven is Park De Weerribben echt een must-see! Het park ligt aan de rand van Castricum en biedt tal van mogelijkheden voor outdoor-activiteiten zoals wandelen, fietsen, visssen of gewoon lekker op het strand liggen. Ook zijn er verschillende picknickplekken waar je uitgebreid kan genieten van je lunch of diner. Park De Weerribben biedt ook tal van educatieve programma’s, waarin je meer leert over de natuur, de flora en fauna in het gebied en nog veel meer!

Wat zijn goede uitstapjes met kinderen rondom castricum?

Kinderboerderij Castricum

Voor een leuke dag met het hele gezin, is Kinderboerderij Castricum een perfecte uitstap. Hier vind je allerlei dieren die je kunt voeren en aaien, waaronder schapen, geiten, kippen en konijnen. Naast de dieren is er ook een speeltuin met klimtoestellen en glijbanen. Er zijn ook verschillende activiteiten zoals paardrijden, knutselactiviteiten en ezelsafari’s. Er wordt regelmatig iets nieuws toegevoegd aan de boerderij om het bezoek van kinderen nog leuker te maken!

Speeltuin ’t Kompas

Speeltuin ’t Kompas is perfect voor kinderen van alle leeftijden. De speeltuin biedt eindeloos speelplezier in de buitenlucht. Er is volop ruimte om te rennen, te klimmen en te ravotten. Er zijn ook verschillende glijbanen waar kinderen lekker op uit kunnen razen. Daarnaast staan er ook trampolines en springkussens waar de kids helemaal los kunnen gaan!

Vestingmuseum Bourtange

Vestingmuseum Bourtange is een historisch museum dat teruggaat tot de 16e eeuw. De vesting bestaat uit verschillende gebouwen, zoals een kerk, een school en verschillende woningen. De gebouwen zijn mooi gerestaureerd en geven je echt het gevoel alsof je terug in de tijd bent! Je kan hier veel leren over de geschiedenis van Bourtange door rond te lopen en alles te verkennen. Het museum is ideaal voor kinderen die meer willen weten over de omgeving waarin ze leven.

Geef een reactie