Wat te doen bij slecht weer?

Het is goed om altijd een lijstje met leuke dingen die je kunt doen bij slecht weer op zak te hebben. Ben je ouder en op zoek naar manieren om de dag door te komen als het buiten regent? Hieronder geven we een paar suggesties.

Buitenactiviteiten

Er zijn veel leuke buitenactiviteiten die je kunt doen als het slecht weer is. Denk bijvoorbeeld aan wandelen in de regen, zwemmen, wandelend of fietsend door de plassen, of kanoën in een meertje. Je kunt ook naar buitensportweides gaan, zoals voetbal, hockey of andere sportactiviteiten. Als je niet van sport houdt, probeer dan activiteiten als regendans of staart maken met kinderen.

Indooractiviteiten

Als het buiten regent, zijn er ook veel leuke activiteiten die je binnenshuis kunt doen. De meeste ouders vinden dat hun kinderen tijd besteden aan creativiteit en ontspanning. Waarom niet eens wat tekeningen maken, knutselwerken maken of verhalentjes maken? Als uw kinderen van spellen houden, dan is dit ook een prima manier om de tijd door te brengen met slecht weer. U kunt spellenspelles spelen zoals Monopoly, Scrabble of andere bordspelletjes, of uw kinderen laten strijden in videogames! Als u wat avontuurlijker bent ingesteld, dan kunt u proberen eindeloze verhalenspelles zoals Dungeons & Dragons te spelen.

Koken en bakken

Eten is altijd leuk om te doen als het slecht weer is! Koken en bakken met kinderen kan heel leuk zijn – ze leren nuttige vaardigheden die ze later in hun volwassene leven goed van pas zullen komen! Ga samen online op zoek naar leuke receptideeën en laat uw kinderen helpen met het bereiden van heerlijk voedsel voor de hele familie! U kunt ook proberen creatieve gerechten te maken – denk aan sushi-rolletjes gemaakt van wraps of ‘fruitstaart’ gemaakt van vers fruit!

Voorlezen

Eén van de beste manieren om tijd door te breng met slecht weer is door voor te lezen aan uw kinderen. Voorlezen helpt bij het verbeteren van hun spelling- en woordenschatvaardighedeen brengt ook rust in uw gezin. Kies boekentitels die passend zijn voor hun leeftijd en interessegebied en maak er echt eens echte vrije tijd van! Leest u voor met behulp van verlichtingsprojectoren? Of neem stukken papier mee naar bed voor eenvoudig voorleesplezier? Wees creatief en heb plezier!

Hoe kun je plezier hebben als het buiten slecht weer is?

Organiseer een filmavond

Een filmavond biedt een geweldige manier om met slecht weer plezier te hebben. Kies een film die geschikt is voor alle leeftijden en zorg ervoor dat er popcorn en snacks voor iedereen klaar staan. Als je in een kleiner gezelschap bent, kun je ook samenkomen voor een wekelijkse tv-serie marathon.

Ga naar een museum

Zelfs als het buiten regent, kan het binnen leuk zijn. Ga naar een museum of tentoonstelling om de cultuur en de geschiedenis van de regio te ontdekken. De meeste musea hebben educatieve tentoonstellingen waar kinderen veel kunnen leren over verschillende onderwerpen, zoals wetenschap, technologie, kunst en meer.

Bouw een hut

Dit is misschien wel het meest leuke idee als het buiten slecht weer is: bouw samen met je kinderen een hut! Gebruik stoelkussens, lakens en andere materialen om je hut te bouwen, dan kun je erin zitten om verhalentjes te vertellen, spelletjes te doen of gewoon naar de regendruppels te luisteren. Dit is ook een goede manier om de kinderen bezig te houden terwijl ze creatief bezig zijn!

Hoe amuseer je jezelf als je geen zin hebt in buitenspelletjes?

Kijken naar films

Een andere manier om de dag door te komen als het buiten regent is films kijken. Neem een aantal films die uw kinderen leuk vinden en laat ze daaruit de keuze maken. Als uw kinderen het spannend willen houden, laat hen dan eerst een paar trailers zien van verschillende films om te zien wat ze willen kijken. Naast films kunt u ook naar documentaires kijken of cartoons.

Organiseer een spelletjesavond

Een van de leukste manieren om je tijd door te brengen als je geen zin hebt in buitenspelletjes, is om een spelletjesavond te organiseren. Kies spellen die geschikt zijn voor alle leeftijden en haal de spellen uit de kast. U kunt bijvoorbeeld kaartspelletjes zoals Uno, ‘Mens Erger Je Niet’, Memory en veel andere spellen spelen. Als je van puzzels houdt, probeer dan eens een gigantische puzzel uit te werken met je gezin of vriendengroep. Als je liever actievolle spellen speelt, probeer dan bordspellen zoals Risk of Stratego. Je kunt ook proberen computerspellen zoals Mario Kart of Mario Party te spelen.

Familiebioscoop

Als uw gezin nog meer plezier wilt beleven aan het kijken naar films, organiseer dan eens een familiebioscoop! Maak het theatraal door popcorn en snoep in dozen te verpakken en deze op de bank neer te zetten voordat je begint met kijken. Uw kinderen zullen dit waarschijnlijk leuk vinden als echt bioscoopgevoel!

Welke binnenactiviteiten zijn leuk om te doen met kinderen op een regenachtige dag?

Knutselen, schilderen en knutselen

Knutselen is een geweldige manier voor kinderen om hun creativiteit en fantasie te verkennen. Kies een onderwerp uit dat de kinderen interesseert, zoals dieren, planten of voertuigen, en laat ze met verschillende materialen knutselen. Verzamel klei, karton, lijm, krijt, stiften en andere materialen die je kunt gebruiken om het project te voltooien. Als je niet veel tijd hebt, kun je ook vooraf gemaakte knutselpakketten of schilderdoeken en.

Organiseer een spelletjesmiddag

Laat de kinderen de regels van verschillende bordspelletjes leren zoals Monopoly of Cluedo. Je kunt ook kaartspellen zoals Uno of Rummy spelen. Als je echt creatief wilt zijn, laat de kinderen dan hun eigen spelletjes bedenken of speciale themaspelletjes maken!

Bouw een indoor-kamp

Als het buiten regent en het te nat is om naar buiten te gaan, waarom zou je dan geen binnenkamp organiseren? Haal wat lakens en stoelkussens bij elkaar en laat de kinderen hun eigen tent bouwen. Je kunt ook sommige van hun favoriete snacks meebrengen voor echte campingsfeer!

Geef een reactie